Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@16:11:36 GMT

قالیباف: نظارت دیوان محاسبات باید «برخط» باشد

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۹۵۵۲۰

قالیباف: نظارت دیوان محاسبات باید «برخط» باشد

خبرگزاری مهر: محمد باقر قالیباف رئیس مجلس در دیدار با رئیس و اعضای هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین ضمن تقدیر و تشکر از عملکرد هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین دردوره‌های گذشته، گفت: امیدوارم اعضای این هیئت در این شرایط سخت و خاص در انسجام مجموعه و اثرگذاری مانند گذشته موثر باشند، در اینجا باید از محسن اسماعیلی که از رزمندگان دوران دفاع مقدس و از فضلا و حقوقدانان برجسته کشور است، بخاطر تقبل ادامه این مسئولیت تشکر می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت توجه به مباحث حقوقی از منظر حکمرانی، افزود: قطعاً در این رابطه نقش قوه مقننه بسیار اثرگذار است، از این رو امام خمینی (ره) فرمودند که مجلس در رأس امور است. آن مجموعه و شاکله‌ای که امروز نظام را در حوزه قوانین مستحکم کرده، قوه مقننه است.

رئیس مجلس با اشاره به اهمیت قانونگذاری درست و کلان در مجلس، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس فرمودند که یکی از کار‌های مجلس باید این باشد که ظرفیت اجرایی شدن قانون در خود قانون دیده شود، از این رو اگر در روند قانونگذاری به این ظرفیت توجه نشود، مشکلاتی به وجود خواهد آمد.

قالیباف با بیان اینکه مجلس یازدهم در شرایط خاصی که کشور در آن قرار دارد، کار خود را آغاز کرد، گفت: مردم در شرایط کنونی احساس ناراحتی، دغدغه و نگرانی دارند و خواستار حل مشکلات هستند.

وی تصریح کرد: مجلس یازدهم از ابعاد مختلف ویژگی‌های خاص خود را دارد و در این عرصه فرصت‌های بسیاری پیش رو است که اگر درخصوص این فرصت‌ها به درستی تصمیم گرفته شود، جهش خوبی صورت خواهد گرفت. یکی از فرصت‌ها این است که ۱۸۰ نفر از نمایندگان برای نخستین بار به مجلس راه یافته اند که این مسئله ظرفیت خوبی است که باید به آن توجه شود.

رئیس مجلس یادآو شد: مجلس دو وظیفه اصلی قانونگذاری و نظارت را برعهده دارد که اولویت ما در شرایط کنونی تقویت بخش نظارتی است و قطعاً ما این مسئله را با جدیت دنبال می‌کنیم. در بخش نظارت مجلس، سه حوزه وجود دارد که هر کدام ظرفیت‌های بالایی را برای مجلس ایجاد می‌کند. یکی از این حوزه‌ها حضور نمایندگان ناظر در شورا‌ها و مجامع است، از این رو مجلس مصمم است که به این حوزه نظارتی عمق بدهد.

قالیباف با بیان اینکه دیوان محاسبات نیز یکی از بخش‌ها و بازو‌های نظارتی مجلس است، گفت: دیوان محاسبات نقش اساسی و مهمی دارد و مهمترین بازوی نظارتی مجلس در حوزه کارکردی و میدانی است. البته برای تقویت این بخش، برخی اقدامات باید صورت گیرد. به طور مثال دیوان، نظارت خود را باید برخط و به روز کند و این مسئله قطعا پیگیری خواهد شد.

وی از هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین به عنوان یکی دیگر از بازو‌های نظارتی مجلس یاد کرد و گفت: بخش عمده‌ای از نظارت مجلس در دو بخش اجرایی سازی قانون و نظارت بر مصوبات هیئت دولت قرار دارد.

رئیس مجلس با بیان اینکه در عملکرد هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، برخط و به روز بودن اهمیت ویژه‌ای دارد، گفت: خوشبختانه در شرایط کنونی این هیئت در بررسی مصوبات به روز عمل می‌کند.

قالیباف با اشاره به رویکرد‌های اصلی مجلس یازدهم، گفت: یکی از مسائل مهم در این رابطه هوشمندسازی است که این مسئله از اهمیت و جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. یکی دیگر از این رویکرد‌های اصلی بحث شفافیت است که باید این موضوع نیز به صورت جدی پیگیری شود.

وی، مردمی سازی را نیز از دیگر اولویت‌های مجلس در دوره یازدهم دانست و گفت: قطعاً در هر کاری که انجام می‌دهیم باید مردم را دخیل کنیم تا مردم در این حوزه مشارکت داشته باشند، از این رو مردمی سازی اساس هرگونه اقدام و تصمیم ما است.

رئیس مجلس تاکید کرد: یکی دیگر از اولویت‌های مجلس، کارآمدسازی، چابک سازی سیستم و جلوگیری از تمرکزگرایی است که باید در کانون توجه قرا گیرد، بنابراین خواهش من این است که در هر تصمیمی این ۴ رویکرد مدنظر قرار گیرد، زیرا توجه به این مسائل ما را در حل مشکلات کمک داده و اجازه نمی‌دهد که مجموعه از رسالت ذاتی خود فاصله گیرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: قالیباف دیوان محاسبات نظارت هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین رئیس مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۵۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور

دیوان محاسبات کشور برخی از موارد پیشنهادی این‌ نهاد نظارتی برای اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی را منتشر کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دیوان محاسبات کشور برخی از موارد پیشنهادی این‌ نهاد نظارتی برای اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی را منتشر کرد که به شرح ذیل است:
لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف، قابلیت نظارت و منطقی کردن هزینه های دولت، اجرای حسابداری بهای تمام شده و اجرای نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد, پوشش کامل احکام پیشنهادی در قوانین بودجه سنواتی  و ساماندهی طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای نیمه تمام ملی بخشی از این پیشنهادات است.

همچنین کاهش ناترازی بودجه با استفاده از ابزارهای اجرای بودجه نظیر استقرار کامل حساب واحد خزانه ، استفاده کامل از ساز و کار پرداخت مستقیم به ذینفع نهایی(اجرای ماده 65قانون محاسبات عمومی)در خصوص کلیه مصارف دولت، فراهم شدن امکان استفاده از سیستم فاکتورینگ در تامین منابع پروژه های عمرانی برای استقراض مسئولانه با نظارت عملیاتی، عدم انتقال کامل وجوه مصرف نشده عمرانی به سالهای آتی  و همچنین تفکیک بودجه جاری و ارزی، ارایه گزارش عملکرد بودجه تعهدی در مقایسه با بودجه نقدی از دیگر موارد پیشنهادی دیوان محاسبات کشور برای اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی است.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور
  • رصد بانک‌ اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی لرستان
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم «دیوان محاسبات» برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور